Quan era jove, vaig xalar moltíssim amb les histories del macarra per excel·lència, amb la creació del Ramon Tosas “IVÀ” i que jo esperava cada setmana religiosament que sortís “El Jueves” per buscar la pagina de “Historias de la puta Mili” i del nostre protagonisme d’avui, el “Makinavaja”.

El Makinavaja (Pepe Rubianes) es un xoriço dels barris baixos de Barcelona, es un anarquista romàntic de la vida que es dedica a atracar bancs (be, millor dit, un banc, el banc del barri) i que te la seva molt particular forma de viure i de pensar. En les seves histories sempre esta acompanyat pel seu inseparable Popeye (Ricard Borras) i el Mohamé (Mario Pardo), també nombrat com a moromielda.

Sempre estan reunits al local social de la banda, el “Bar el Pirata” regentat pel “Pira” (Pedro Reyes) i que fundamentalment no es mes que un altre integrant de la banda però darrera el taulell. Sempre estant perseguits per la policia i la Guardia civil, especialment pel comisario Mediaostia (Josep Adell).

Per la seva vida també deambulen la seva família, composta pel seu pare una prostituta travestí, la Maru (Florinda Chico), el seu avi Matías (interpretat pel avi de Catalunya el Llatzer Escarceller).

La sèrie va tenir dues temporades i 26 capítols que van tenir molt èxit i han estat editats en DVD.

QUE HA ESTAT D’ELLS?


PEPE RUBIANES (MAKINAVAJA)

Com ell molt be deia, aquest actor galaico – català va ser mes famós per les seves confrontacions continues amb la dreta espanyola (o com ell deia l’Espanya rància) que per les seves obres, quan va ser actor, director i productor de teatre.

Per la posterioritat ens ha deixat obres com Rubianes: 15 años (1995), Rubianes, solamente (1997), Lorca eran todos (2007) (director) o La sonrisa etíope (2008)

Va morir el 1 de març del 2009 a causa d’un càncer de pulmó després d’un any retirat per aquesta malaltia.

RICARD BORRAS (POPEYE)

Aquest actor es un tot terreny de l’escena catalana i espanyola, ha participat en series com Hermanos y detectives (2008), Tretze anys i un dia (2008), Futuro 48 Horas (2007), Cuentame (2007), Lo cartanya (2006), Abuela de Verano (2005), Hospital Central o Kiko el progre entre molts altres.

En el tema de les pel·lícules el podem trobar en algunes com Angeles S.A., Azaña, Coronel Macià, la batalla del porro, la quinta del porro o l’orgia entre també moltes mes que figuren en la seva carrera.

MARIO PARDO (MOROMIELDA)

El seu aspecte físic condiciona normalment els papers que fa aquest actor que solen ser personatges tímids i turmentats. Després de la sèrie podem trobar pel·lícules com El hermano bastardo de Dios (1986), Biba la banda (1987), Don Juan en los infiernos (1992), y Makinavaja, el último choriso (1992), o Agujeros en el cielo (2004)

També podem trobar treballs per la televisió com El secreto de la porcelana (1999) y Cuentame (2003).

Últimament l’hem pogut veure a la pel·lícula sobre Adolfo Suarez a on va interpretar al Gutierrez Mellado quan es va enfrontar amb els soldats colpistes.

Aqui us deixo la capçalera de la sèrie:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s